سلام کارشناس میخواهم که کارانجام شده پروژه ای را لیست برداری وحدود قیمت زمان اجرا را مشخص کند وهزینه کارشنا هرمبلغی بفمایی هستم وبسیار عجله دارم
پروژه برقرسانی ۲۴۹ کیلوات که کار تیرگذاری وکابل کشی در۱۴۰۱ انجام شده وترتسفورماتور و وصل برق یکسری کاری که من شخصا نمیدانم وتخصصی ندارم ۱ کل کار انجام شده حتی ریزترین لیست برداری شود ۲هزینه کار ودستمزد که در زمستان ۱۴۰۱۵تیربرق کابل کشی و.. انجام و مابغی در دیماه ۱۴۰۴ به اتمام رسیده ودرصورت امکان قیمتها را در زمان انجام حتی ۱۰تا ۲۰درصد اختلاف هم باشد ما را یاری نمایید بعلت تخلف پیمانکار در مناقصه وعدم اطلاع اینجانب مالک مجموعه مشکلاتی بوجود امده خواسته اینجانب مشخص شد حق قانونی ودستمزد پیمانکار میباشم هزینه انجام اینکار چون عجله ای میباشد مشکلی ندارم واطاعت امر خواهم نمود
پاسخها (25) - مرتب شده بر اساس جدیدترین
ثبت پاسخ جدیدسلام وقت بخیر کار میبایست بصورت حضوری رویت شود برای تایین قیمت و قرارداد های قبلی مشاهده شود تا طبق مفاد قانون به ان رسیدگی شود
با سلام و درود دوست عزیز شما باید اول از راه قضایی و قانونی پرونده رد تعیین تکلیف و حکم قاضی پرونده را برای اجرا در خصوص موارد یاد شده بگیرید و سیس با ناظر قضایی روند رسیدگی و انجام کار را پیش ببرید .
درضمینه از آمار قیمت نسبت ب کار انجام با استعلام قیمت درخدمتم
با سلام این کار نیاز به کارشناسی رسمی دادگستری را دارد و در اختیارات اینجانب نمی باشد .باتشکر
با سلام کارتون کجاس باید حضوری کارتون بازدید بشه و قیمت سال 1401داشته باشی ک چ قرادادی و چه قیمتی بهتون دادن و باید ب قیمت روز حساب کنن
سلام. بنده مدتی پیمانکار توانیر بودم. در صورت تمایل تماس بگیرید. 09391950482
سلام اینکار صرف زمانی و اطلاعت پروژه رو میخواد و بازدید پروژه با کارشناس امین دادگستری اون شهرستان و پیمانکار وقت و قرارداد پروژه
شما باید از دادگستری متخصص مربط کار را باز دید کنید صحبت کنید
عرض سلام و خسته نباشید ،چون مراحل کار بسیار پیچیده وطول مدت انجام پروژه نیز چند سال ادامه داشته ،به نظربنده حضور کارشناسان دادگستری ومهندسین متخصص در زمینه برق و تاسیسات همزمان مورد نیاز می باشد تا با توجه به بررسی مفاد قرارداد و نحوه ومبالغ تعیین شده در مورد پرونده نظر بدهند واز عهده یک شخص خاص خارج است
سلام وقت بخیر با کمال میل من لیست قیمت ها رو از ۱۴۰۰تا الان دارم ولی باید پروژه شما بازدید بشه اگر تمایل دارین با من تماس بگیرین تا کانکت شیم 🙏 09300565694 کوهستانی
سلام.اطلاعات دقیق تر از پروژه و خواسته شما رو بخوام ،چجوری در ارتباط باشیم؟
سلام تخصص بنده برق ساختمان و کمد کابینت میباشد فک میکنم نظر کارشناسی محکمه پسند باید از طریق کارشناسان امین دادگاه باشد تا نظرقاضی پرونده رو جلب کند
سلام بهتره یک کارشناس رسمی دادگستری مشکل برسی کند. چون در حیطه اختیرات بنده نیست داوری کردن
با سلام،بطور کلی برای یک پروژه برقرسانی ۲۴۹کیلووات،ریز کارها معمولا شامل موارد زیر است:۱.بازدید و نقشه برداری مسیر۲.اخذ مجوزهای لازم( درصورت نیاز)۳.حمل تیرهای برق۴.گود برداری و نصب تیرهای برق۵.نصب کراس آرم،مقره،یراق آلات و مهاربندها۶.سیم کشی یا کابل کشی شبکه۷.نصب سکسیونر و تجهیزات شبکه( در صورت نیاز)۸.احداث پست هوایی۹.نصب ترانسفورماتور۱۰.نصب تابلو فشار ضعیف۱۱.اجرای سیستم ارت(چاه ارت و اتصالات)۱۲.نصب برقگیر و تجهیزات حفاظتی۱۳.تست و اندازه گیری۱۴.اتصال به شبکه و برقدار کردن۱۵.حمل،جرثقیل،ماشین آلات،آزمایش ها و تحویل نهایی. برای تعیین مبلغ واقعی پیمانکار،باید برای هر یک از این آیتم ها:۱.مقدار کار انجام شده(تعداد تیر،متراژ کابل و ظرفیت ترانس)مشخص شود۲.قیمت واحد همان زمان اجرا از فهرست بهای وزارت نیرو یا قرارداد استخراج شود۳.هزینه مصالح و دستمزد همان سال محاسبه گردد۴.سپس با قرارداد و صورت وضعیت ها تطبیق داده شود. اگر هدف شما ارائه این گزارش به دادگاه یا برای مطالبه حق است،میتوان یک برآورد بسیار نزدیک به واقعیت تهیه کرد اما به اطلاعات زیر نیاز است: ۱.تعداد تیرهای نصب شده۲.نوع شبکه(هوایی یا زمینی)۳.متراژ کابل۴.ظرفیت دقیق ترانس۵.آیا تجهیزات توسط پیمانکار تهیه شده یا توسط اداره برق یا مالک؟
نظر شخصی نه کارشناسی بنده بهترین راه حل شنیدن موارد اختلاف بین خودتان حل نشد بعدا در مجاری قضایی پیگیری کنید
وقت بخیر برای پاسخگویی بهتر نیاز بازدید از پروژه هست
با سلام، محاسبه این پروژه در حیطه کاری و تجربه بنده نیست ولی بعنوان مشاوره ، پیشنهاد میکنم کل کار رو بصورت طرح یک پروژه جدید به یک یا چند پیمانکار شناخته شده اعلام و طرح مسئله کنید( بدون اشاره به ماوقع و آنچه قبلاً انجام شده) تا برآورد هزینه کنند و یک دیتای قابل قبول در اختیار شما قرار دهند.
سلام لیست و فاکتورها و کلیه صورتجسات باید بررسی بشه باید تعداد و مساحت پروژه بررسی بشه بدون دسترسی به قرداد و صورت وضعیت ها کار مشکل است
سلام.تهران و کرج خواستین تماس بگیرین تا بیام لیست قیمت براتون در بیارم.
سلام در مورد قیمت چون کار به صورت پیمانکاری انجام شده و قیمت و نحوه عملکرد هر شخص متفاوته بهتره به صورت قانونی توسط کارشناس دادگستری انجام شود
مورد پروژه برقرسانی مجموعه، با توجه به پیشرفت کارها از سال ۱۴۰۱ تا دی ماه ۱۴۰۴، بنده آمادگی کامل دارم تا تمامی حقوق قانونی و دستمزدهای شما را مطابق با عرف و قیمتهای زمان اجرا پرداخت نمایم. خواهشمندم لیست تفصیلی کارهای انجام شده (شامل ریزه کارهای تیرگذاری، کابلکشی و نصب ترانس) به همراه برآورد هزینهها و دستمزدها را برای من ارسال کنید تا در اسرع وقت بررسی کرده و برای تسویه حساب اقدام کنم. هدف بنده این است که حق شما به طور کامل پرداخت شود و همکاری ما به بهترین شکل به نتیجه برسد.»
سلام مجتبی باقری هستم مهندس برق .ناظر و مجری برق در خدمتم
با سلام و احترام. به عنوان مشاور فنی در انجمن کارو، درخواست شما را با دقت بررسی کردم. موضوع شما یک مورد تخصصی در زمینه مدیریت پروژه و برآورد هزینه است که با توجه به اختلاف پیشآمده با پیمانکار، نیازمند دقت و استناد به مدارک فنی و حقوقی است. در ادامه، راهنمای کاملی برای اقدام شما ارائه میشود.
خلاصه: پاسخ کوتاه به این سوال
اگر برای برآورد هزینه و لیستبرداری یک پروژه برقرسانی ۲۴۹ کیلووات دچار اختلاف با پیمانکار شدهاید، راهحل دقیق نیازمند تهیه لیستوفر (List of Materials) و صورت وضعیت بر اساس فهرست بهای سازمان برنامه و بودجه در زمان اجرای کار (سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲) است. این کار به دلیل ماهیت تخصصی و نیاز به بازدید میدانی، باید توسط کارشناس رسمی دادگستری در رشته برق یا یک مهندس مشاور متخصص در زمینه برآورد هزینه انجام شود. در بیش از ۹۰٪ اختلافات مالی پروژهها، استناد به صورت وضعیت تایید شده یا گزارش کارشناس رسمی، مبنای حل اختلاف قرار میگیرد.
راهحل: چه اقداماتی میتوان برای رفع مشکل انجام داد؟
برای تعیین دقیق هزینه تمام شده پروژه برق و شفافسازی عملکرد پیمانکار، باید مراحل زیر را به ترتیب و با کمک یک متخصص دنبال کنید:
- جمعآوری کلیه اسناد و مدارک: اولین قدم، گردآوری تمام اسناد موجود از جمله قرارداد اولیه، الحاقیهها، صورتجلسات، نقشههای اولیه، فاکتورهای خرید (در صورت وجود) و هرگونه مکاتبه با پیمانکار است.
- تهیه نقشه ازبیلت (As-Built): یک کارشناس باید از پروژه بازدید کرده و نقشهای دقیق از آنچه اجرا شده (شامل محل دقیق تیرها، طول و نوع کابلها، محل ترانسفورماتور و تابلوها) تهیه کند. این نقشه، مبنای تمام محاسبات بعدی خواهد بود.
- تهیه لیستوفر (List of Materials - MTO): بر اساس نقشه ازبیلت، لیست کاملی از تمام مصالح و تجهیزات به کار رفته در پروژه، از بزرگترین آیتمها (مانند ترانسفورماتور و تیرهای برق) تا ریزترین آنها (مانند کلمپ، مقره، پیچ و مهره)، تهیه میشود. این همان "لیستبرداری" است که شما به دنبال آن هستید.
- متره و برآورد هزینه: کارشناس با استفاده از لیستوفر و نقشهها، حجم کارهای اجرایی (مانند حجم خاکبرداری برای فونداسیون تیرها، طول کابلکشی و...) را محاسبه میکند.
- استخراج قیمتها از فهرست بها: مهمترین بخش کار، قیمتگذاری بر اساس فهرست بهای واحد پایه رشته تأسیسات برقی مربوط به سالهای اجرای کار است. برای کارهای انجام شده در زمستان ۱۴۰۱ از فهرست بهای آن سال و برای کارهای دیماه (احتمالاً ۱۴۰۲) از فهرست بهای سال مربوطه استفاده میشود.
- محاسبه تعدیل و ضرایب: به قیمتهای استخراج شده، ضرایبی مانند ضریب بالاسری، ضریب منطقهای و ضریب تعدیل (برای جبران تورم بین زمان مناقصه و اجرا) اضافه میشود تا قیمت نهایی کار مشخص گردد.
- تهیه صورت وضعیت نهایی: در نهایت، تمام اطلاعات فوق در قالب یک سند رسمی به نام "صورت وضعیت" گردآوری میشود که هزینه دقیق و قانونی پروژه را بر اساس استانداردهای سازمان برنامه و بودجه مشخص میکند. این سند، بهترین مدرک برای حل اختلاف شماست.
جدول مشکلات رایج و راهحلها آن
| مشکل رایج در پروژه | راهحل خلاصه و فنی |
|---|---|
| عدم وجود لیست دقیق مصالح (لیستوفر) | تهیه نقشه ازبیلت و متره دقیق بر اساس بازدید میدانی توسط کارشناس |
| اختلاف بر سر قیمت و دستمزد اجرا | استناد به فهرست بهای ابنیه رشته برق سال مربوطه و محاسبه تعدیل |
| ادعای انجام کارهایی که قابل مشاهده نیست | بررسی اسناد فنی، صورتجلسات و در صورت لزوم، آزمایشهای غیرمخرب |
| عدم تطابق کار انجام شده با قرارداد اولیه | مقایسه وضعیت موجود (ازبیلت) با نقشهها و مشخصات فنی مندرج در قرارداد |
نکات ایمنی: قبل از بررسی، این نکات ایمنی را رعایت کنید
هرگونه بررسی در پروژههای برقرسانی، حتی بازدید ساده توسط کارشناس، نیازمند رعایت اصول ایمنی است:
- قطع کامل برق: قبل از هرگونه بازدید دقیق یا اندازهگیری، باید از قطع بودن کامل برق از شبکه بالادست اطمینان حاصل شود.
- رعایت حریم شبکه: حتی در حالت بازدید چشمی، فاصله ایمن از خطوط برق فشار متوسط و ضعیف را حفظ کنید.
- استفاده از تجهیزات حفاظت فردی (PPE): کارشناس بازدیدکننده باید مجهز به کلاه، کفش و دستکش ایمنی عایق باشد.
- عدم دستکاری تجهیزات: به هیچ عنوان شخصاً اقدام به باز کردن تابلوهای برق، دست زدن به اتصالات یا تغییر در وضعیت تجهیزات نکنید.
- هماهنگی با اداره برق منطقه: هرگونه نیاز به قطع و وصل برق یا کار در نزدیکی شبکه عمومی، نیازمند هماهنگی قبلی با اداره برق است.
- حضور فرد متخصص: تمام مراحل بازدید و بررسی فنی باید توسط فردی که صلاحیت و تجربه کار با شبکههای برق را دارد انجام شود.
چه زمانی متخصص خبر کنید: چه زمانی باید از متخصص کمک بگیرید؟
با توجه به اینکه شما صراحتاً اعلام کردهاید تخصصی در این زمینه ندارید و موضوع شامل یک پروژه برقرسانی ۲۴۹ کیلووات و اختلاف مالی با پیمانکار است، شما از همان ابتدا به متخصص نیاز دارید. تلاش برای برآورد شخصی هزینه یا تهیه لیست فنی میتواند منجر به اشتباهات بزرگ و تضعیف موضع شما در اختلافات حقوقی شود. در شرایط زیر حضور متخصص الزامی است:
- برای تهیه لیستوفر و صورت وضعیت دقیق و قابل استناد.
- برای برآورد هزینه پروژه برق بر اساس فهرست بهای رسمی و ضرایب مربوطه.
- زمانی که اختلاف با پیمانکار به مرحله دعوی حقوقی نزدیک شده است (در این حالت کارشناس رسمی دادگستری در رشته برق بهترین گزینه است).
- برای بازرسی فنی، کنترل کیفیت و تأیید انطباق کار انجام شده با استانداردهای وزارت نیرو.
جمعبندی: جمعبندی نهایی
برآورد هزینه و لیستبرداری پروژه برقرسانی شما یک فرآیند کاملاً تخصصی است که به دانش فنی، دسترسی به فهرست بها و تجربه در تهیه صورت وضعیت نیاز دارد. با توجه به وجود اختلاف با پیمانکار و اهمیت دقت در محاسبات برای تعیین حق و حقوق طرفین، اقدام شخصی به هیچ عنوان توصیه نمیشود. بهترین و سریعترین راه برای رسیدن به نتیجه مطلوب، سپردن این کار به یک کارشناس برآورد هزینه یا کارشناس رسمی دادگستری است تا با تهیه یک گزارش مستند، مبنای دقیقی برای حل اختلاف شما فراهم آورد.